Losse zeepjes

Hieronder een aantal losse zeepjes, die u kunt bestellen. Ik heb niet alle zeepjes op deze pagina staan, dit is slechts een greep uit mijn collectie. Alle zeepjes die aan de zeepkettingen zitten kunnen apart besteld worden. Dus ziet u een leuk zeepje, maar deze staat niet hierbij neem dan gerust contact met mij op. De zeepjes zijn in verschillende kleuren te bestellen. Voor vragen kunt u mij mailen via het kopje “contact”.

Losse zeepjes zijn ook altijd heel geschikt voor bedankjes. Deze kunnen dan verpakt worden in een organza-zakje of folie met b.v. een lintje en labeltje eraan. Ook een mini zeepketting met een kraaltje en een stukje touw/lintje eraan is een mogelijkheid. Aarzel niet, maar mail mij voor de mogelijkheden. Allicht kan ik dan iets maken geheel naar uw wens.

Klik hier voor meer losse zeepjes!

 

De zeepjes voor de zeepkettingen die ik gebruik maak ik allemaal zelf. Hiervoor heb ik diverse mallen en uitstekers aangeschaft. Ik werk met zeep die ik rasp en omsmelt en gietzeep voor de zeepjes met meer details. Inmiddels werk ik nu alleen nog met gietzeep (2017).

Zeepjes voor zeepkettingen maken gaat als volgt:

Gebruik een stuk zeep die u lekker vind ruiken en in de gewenste kleur die u wilt hebben. U raspt deze zeep en doet dit in een (steel)pannetje en zet dit pannetje in een grotere pan gevuld met water. Dit verwarm je (au-bain-marie). Bij de geraspte zeep doet u een klein beetje water, zodat de zeep smeuïg wordt. Dit is even bekijken hoeveel water nodig is, hangt af van wat voor zeep u gebruikt. Je begint met een b.v. met een eetlepel en dan kunt u altijd een beetje meer water toevoegen. Tijdens het verwarmen roert u de geraspte zeep met een lepel. Het moet niet helemaal vloeibaar worden, want dan wordt het zeepje niet hard. De gesmolten zeep doet u met behulp van een theelepeltje in de vormpjes, die u ondertussen al klaar gezet hebt, en drukt het goed aan met het lepeltje. Als het een beetje afgekoeld is, kunt u de zeep nog aandrukken en gladstrijken met uw vingers. U laat de zeep minstens een dagdeel drogen en dan kunt u voorzichtig proberen om een zeepje eruit te halen om te kijken of het zeepje hard genoeg is. Blijkt dit niet het geval laat u het langer drogen. Het is wel gemakkelijk als de zeep nog niet helemaal uitgehard is om het nog een beetje bij te werken als dit nodig is. Soms zit er een deukje of oneffenheidje op het zeepje en dat kunt u dan nog in de goede vorm maken. De zeepjes kunt u gewoon laten drogen op kamer temperatuur. Wilt u sneller resultaat dan kunt u de zeepjes in de koelkast zetten. Als de zeepjes klaar zijn kan je met behulp van een cocktail prikker of naald een rijggat in het zeepje maken. Na een dag drogen is de zeep klaar voor gebruik om er zeepkettingen mee te maken.

Zeepjes voor zeepkettingen maken van gietzeep doet u zo:

Gietzeep snijd u in kleine stukken en doe deze in een maatbeker. Dek deze af met huishoudfolie, zodat er geen vocht verdampen kan. Deze zet u in een pan met een laagje water en verwarmt dit au-bain-marie op een lage stand, zodat de zeep langzaam smelt. 1 kg. duurt ongeveer 20 min. Controleer regelmatig of de zeep gesmolten is en roer af en toe. De zeep mag niet heter worden dan 65 graden. Ondertussen zet u de zeepmallen klaar en de geurolie en kleurstof die u gebruiken wilt. Als de zeep gesmolten is voegt u 10 a 15 druppels geurolie per 1 kg zeep toe en 2 a 3 druppels kleurstof, hangt af van de gewenste kleur(max. 10 druppels per 1 kg zeep). Goed roeren en dan is de zeep klaar om te gieten. Als de zeepjes gegoten zijn,  dan het bovenoppervlak van de  zeepjes  spuiten met  70% alcohol, om luchtbelletjes te voorkomen. Na een klein uurtje drogen kunt u de zeepjes uit de mallen halen. Het laten drogen is het beste op kamertemperatuur. In de koelkast kan ook, maar dan heeft u weer meer kans op zwetende zeepjes. Gaatjes erin prikken en klaar voor het gebruik om zeepkettingen te maken.

Zelf gebruik ik zweetvrije gietzeep die ik au-bain-marie verwarm en op kamertemperatuur laat afkoelen.

Veel succes en plezier met het maken van zeepjes!

Als u dit allemaal teveel werk vind kunt u natuurlijk ook kant -en -klare zeepjes voor zeepkettingen bij mij bestellen.

Alle zeepjes voor de zeepkettingen die u wilt bestellen zijn er tot nu toe in de kleuren: wit, roze, blauw en grijs. Bij je bestelling kunt u aangeven  in welke kleur u het desbetreffende zeepje wilt en of u het zeepje in gietzeep wilt of van zeep gemaakt. De gietzeepjes zijn strak en de zeepjes van zeep hebben een brocante uitstraling, zoals u kunt zien op de foto’s. Als u graag zeep wilt in een andere kleur dan die ik aanbied, wil ik dit graag voor u regelen. Laat het mij dan weten.

Let op! Bestel op tijd! Ik maak de zeepjes op bestelling, zodat ze heerlijk vers zijn. Gietzeep is sneller klaar dan zeep gemaakt van zeep, dus handig om daar daar rekening mee te houden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *